dimecres, 23 d’agost de 2017

SEGUEIXO CONFIANT EN LES PERSONESDavant dels fets succeïts la setmana passada a Barcelona, més que dir que no tinc por, diria que: segueixo confiant en les persones. I ja està bé dir que no tenim por perquè, en expressar-ho, mostrem a l’altre que res ni ningú no atemptarà contra la nostra llibertat,  però no n’hi ha prou; hem de ser capaços de fer un pas més, perquè, aquest dir, pot fer-se des de la fanfarroneria de qui vol deixar molt clar que mai més no es deixarà abatre, o bé des de la no-violència d’aquell que mai no ajupirà el cap, però tampoc no utilitzarà cap tipus d’armes —ni de foc, ni de paraula, ni de pensament— que fereixin l’altre. 
I és des d’aquesta no-violència que se’ns demana un pas més: ser capaços de mirar als ulls de l’altre, als ulls de l’assassí, per fer-li una pregunta, tan senzilla i tan compromesa com: Què t’ha passat? Què et passa? És una pregunta, no de curiositat, i menys de banalitat, sinó d’una profunda humanitat. Neix d’un dolor profund que porta a anar més enllà del sistema polític, de la religió, de la no-integració, de la immigració, de la desestructuració... perquè des d’aquí només podrem respondre, esmenar, controlar,  però mai no acabarem de solucionar.
Què t’ha passat? Què et passa? No sé quina seria la resposta, però la pregunta ens porta de ple cap al tipus de societats que estem construint, societats que han oblidat el sentit profund de la vida i de la mort, afaiçonades per persones amb una manca profunda de sentit.
Se’ns gira feina...
4 comentaris:

 1. Seguir confiant en aquesta llum que tenim a dins, que mig veiem, o que no veiem, solidificada com una pedra. Com sigui, la pedra provoca malestar, i aquesta podria ser una primera resposta a què et passa: estic malament. No sé, Laia, cal fer alguna cosa i em sembla que tothom ho està intentant d'alguna manera. Abraçades

  ResponElimina
 2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina