dijous, 11 de setembre de 2014

UN POBLE QUE COL·LABORA EN LA MILLORA DEL MÓN

"Vivim de cara al món i si volem la plena sobirania per al nostre poble és per millorar la qualitat dels nostres conciutadans i per obtenir que Catalunya, intensament civilitzada, pugui oferir una efectiva col·laboració en l'obra de millorament i progrés de la humanitat" (Pompeu Fabra).

Això és el que somniava Pompeu Fabra i això és el que hem vist avui. Una lliçó de com hauria de ser la persona, la societat, el món: civilitzat. Perquè el que portem entre mans no és només qüestió d'independència, sinó de sobirania per poder ser més del que som, per poder fer realitat tot allò en què creiem: una societat feta per a les persones, on es potenciï, es crei, es  respecti, es dignifiqui, s'estimi, es posi, en definitiva, el gra de sorra per a la millora de la qualitat de les persones i el "millorament i progrés de la humanitat".

Avui, abrusada per la calor, enmig de la Diagonal, he estat conscient que jo, com tantes altres persones, havia contribuït des de la lluita  silenciosa per parlar, escriure, aprendre i ensenyar la meva llengua, a fer possible el que es vivia al carrer. He entès el que deia Pompeu Fabra i m'ha corprès, perquè anava més enllà de nacionalismes que fan petita la vida a la terra; i m'he sentit onada d'un mar que desitjava fronteres per trencar-les totes, una sola llengua per parlar-les totes, una nova humanitat amb qualitat, i que era possible, almenys per un instant. 

2 comentaris:

  1. És clar, Laia. Per poder fer s'ha de poder ser... Gandhi ho va tenir molt clar, i nosaltres també. L'esperit s'ha d'encarnar.

    ResponElimina
  2. Laia,

    una descripció preciosa i corprenedora. Somio veure un dia néixer aquesta nova i gran nació on aprofitem per construir nous valors.


    Petons i gràcies

    ResponElimina