dilluns, 13 de gener de 2014

"L'ALÈ DE L'ENERGIA" AMB ÀNGELA VOLPINI


Aquest diumenge a les 12,  l'església del monestir de Sant Pere de les Puel·les estava plena de gom a gom. Per començar, el so del gong i el cant a capel·la de Lidia Pujol; per continuar Àngela i jo, colze amb colze, intentant comunicar tot allò que porta dins. El títol de la conversa era suggeridor però, tal com vaig dir al començament, a l'Àngela tant li fa un títol com un altre perquè ella té molt clar què vol comunicar: "He vingut a ensenyar el camí de la felicitat damunt la terra"; un pensament centrat en ajudar l'ésser humà a ser conscient de les seves infinites possibilitats de desenvolupament i relació. Agosarat en els temps que corren, sobretot perquè es necessita coratge per fer el primer pas. 
Va dir moltes coses interessants, que aviat podrem tornar a escoltar perquè es va gravar tota la xerrada, però si hagués de resumir la trobada ho faria amb les frases que vaig escriure en els meus apunts de forma desordenada: 

"L'experiència mística et fa veure més enllà de la realitat, malgrat que tu saps que aquella és la teva realitat, el teu camí. És veure la teva possibilitat i la capacitat de realitzar-la en la història."

"No necessitem mestres espirituals. La nostra experiència és única. Escolta't i decideix què vols ser i després podràs gaudir de tots els mestres, i seran una riquesa, no un condicionament."

"L'home ha fet la història i la dona ha mantingut l'esperança en l'amor."

"La religió dóna respostes. Jo no vull donar respostes, sinó la confirmació d'allò que cadascú sent en el seu interior, i coratge perquè s'ho cregui fins al final."

"És necessari fer una revolució cultural: modificar la imatge que tenim de nosaltres mateixos. La nostra cultura és la dels models, no la de l'originalitat de ser qui som. I si no ens agrada el món, l'hem de canviar: aquesta és la nostra creació."

"Hem d'escoltar la pregunta existencial i donar-li resposta. Fer que el nostre desig es pugui realitzar, perquè allò que és el nostre desig és la nostra possibilitat."

 "De tres anys ençà les persones que m'escolten ho fan d'una altra manera: veuen com a possible allò que abans veien com un somni."

I per acabar, la Marta, al gong i la Lidia, a la veu, filant possibilitats...


1 comentari:

  1. Certament costa d'escoltar la veu interna, la 'mestra', com diu Volpini.

    ResponElimina