dilluns, 2 de desembre de 2013

LA FUNDACIÓ CASA DALMASES HA FET UN ANY

La Fundació Casa Dalmases va celebrar el seu primer any de vida amb un sopar al Restaurant D'INS. Hi va haver poc protocol i molta companyonia, bon auguri per a una llarga vida. Entre els parlaments, el del meu germà Carles, director de l'Olivera, que també està darrera del projecte: «Els impulsors de la Fundació Casa Dalmases són el que avui en dia s'anomena uns emprenedors socials i que fa trenta anys se'n deia: uns pringats...». Amb aquesta frase tan eloqüent exemplificava les incomptables hores de feina no remunerada, els esforços, la lluita, la tenacitat i també els somnis i la il·lusió que fan possible dur a terme els projectes socials, en aquest cas arrelats a un territori, donant-li vida, feina als seus habitants, i resposta als seus problemes socials.  
La Fundació Casa Dalmases, entre altres projectes de caire cultural, es vol dedicar a l'elaboració i comercialització de cerveses artesanes amb la idea de crear llocs de treball per a persones amb especials dificultats.
"Els somnis són per caminar" o si voleu: "Tot camí comença sempre amb un primer pas". El projecte és incipient i les cerveses encara no es comercialitzen, però hi ha tanta il·lusió abocada, tanta gent que creu en el projecte, que hi col·labora, tant tast de cervesa a peu dret, en el celler improvitzat—  per tal de trobar el punt just, que sembla que el projecte ja estigui en marxa. Potser és la inèrcia física del primer pas que comporta un segon, o potser m'agrada més creure que els projectes socials neixen amb una ànima pròpia que els empeny i no hi ha manera d'aturar-los. Si és així: ¡via lliure per a totes les persones que passen de la preocupació pel món a ocupar-se'n per millorar-lo!1 comentari: